ECCO® Technologien

ECCO® FLUIDFORM™ DIRECTE COMFORT TECHNOLOGIE
FLUIDFORM™ wordt al meer dan drie decennia lang door ECCO® ontwikkeld en is een proces waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal geformuleerde vloeibare polymeren die zachte, duurzame zolen transformeren. Op het moment van de metamorfose worden de zorgvuldig gekalibreerde contouren van onze exclusieve anatomische leesten permanent in de schoen geprogrammeerd om kenmerkende Ecco comfortprofiel te creëren. ECCO® s FLUIDFORM™ creëert een duurzame, soepele en integrale verbinding tussen zool en het premium leren bovenwerk van de schoen, om ervoor te zorgen dat de schoenen de tand des tijds doorstaan.
VOORDELEN: dempt iedere stap – absorberen schokken en bevorderen de energieke afzet – zolen zijn lichtgewicht om een natuurlijke beweging te bevorderen – betrouwbare en duurzame verbinding tussen het bovenwerk en de zool.

ECCO® PHORENE™
De revolutionaire PHORENE™-tussenzool van ECCO® is uiterst licht, opmerkelijk zacht en biedt langdurige demping. Hoewel de laag vrij dun is, biedt het hoog densiteit materiaal toch een indrukwekkende energieke afzet.
VOORDELEN: de temperatuur heeft geen invloed op het PHORENE™, dat zelfs extreme weersomstandigheden zacht blijft – energieke afzet demping en veerkracht – lichtgewicht en comfortabel.

GORE-TEX®
GORE-TEX® is een 100% waterproof membraam met een hoog ademend vermogen. Dit membraam is extreem dun en bevat meer dan 9 miljard poriën per vierkante inch. We integreren een GORE-TEX® membraam in onze bovenwerken voordat ze met zorg geseald worden. Dankzij deze technologie kunnen we comfortabele schoenen ontwikkelen die je voeten gegarandeerd droog houden.
VOORDELEN: houdt je voeten droog in natte weersomstandigheden – laat lucht van binnen naar buiten.

HYDROMAX®
De HYDROMAX® ECCO® leer behandeling zorgt dat onze kwalitatieve leren bestand zijn tegen water en perspiratie. Het leer krijgt al tijdens het looien de waterafstotende HYDROMAX® behandeling, waardoor er geen membraam aan te pas komt in de schoenen met deze techniek. Deze speciale methode zorgt er ook voor dat het leer niet uitdroogt nadat het meerdere keren nat is geworden en weer opdroogt. Zo blijft het materiaal sterk duurzaam, zacht, soepel en ademend.
VOORDELEN: waterafstotend -leer blijft zacht en soepel.

PRIMALOFT®
PRIMALOFT®-microfiber is een van de beste isolatiematerialen voor koud weer en wordt niet alleen gebruikt in outdoor vrijetijdsschoenen, maar ook in professionele toepassingen – het Amerikaanse leger gebruikt het bijvoorbeeld voor kleding etc.
Verkrijgbaar in diverse ECCO® schoenen als 200 g en 400g versies, afhankelijk van de vereiste prestaties (hoe zwaarder hoe warmer)
VOORDELEN: blijft warm zelfs als het nat is – net zo warm als ganzendons – samendrukbaar – zacht en licht.