Advies schoenonderhoud

Bescherm uw schoenen

Door voorzichtig te zijn kun je problemen voorkomen

Voor onze schoenen geldt: voorkomen is beter dan genezen. Door uw schoenen in te spuiten met een  impregneerspray beschermt u deze tegen vuil en water, wat de levensduur verlengt. Door dit regelmatig te herhalen blijven uw schoen goed beschermt tegen invloeden van buiten af.
Leren schoenen kunt u het beste enkele malen benevelen met een korte droogtijd tussen iedere behandeling. Zo voorkomt u dat de schoenen te nat worden. Het advies is dus om dit type schoenen niet te nat te maken bij het inspuiten. Spuit dus van een afstandje. Schoenen die gemaakt zijn van suéde, nubuck of textiel kunt u de schoenen het beste flink vochtig inspuiten. Zo creëert u de beste bescherming voor uw schoenen.

Leren schoenen onderhouden

Schoonmaken

Bij het schoonmaken van glad lederen schoenen heeft u een vochtige doek en een zachte borstel nodig. Vermijdt bij het  hardnekkige zeepproducten of schoonmaakmiddelen. Laat u schoenen nooit drogen in de buurt van een verwarming of een kachel. Hierdoor droogt het leer uit.
Nadat u de schoen schoongemaakt heeft kunt u deze het beste insmeren met schoenpoets. Schoenpoets voedt het leer waardoor het niet uitdroogt en daarom sterk en soepel blijft. Daarnaast zorgt schoenpoets ervoor dat er geen kale plekken of kleine scheurtjes ontstaan. Het is belangrijk de juiste kleur schoenpoets te kiezen. Zorg er tevens voor dat u nooit teveel schoensmeer of schoenpoets gebruikt. Leer kan hierdoor niet meer ademen en wordt juist sneller vies. Wanneer u schoen goed is opgedroogd raden wij aan de schoen nogmaals in te spuiten met impregneerspray.

Suède schoenen onderhouden

Schoonmaken

Het schoonmaken van uw suéde schoenen doet u met lauw water, een zachte doek en een speciale suèdeborstel. Wrijf hierbij zacht over het materiaal, behandel suède nooit te ruw, om beschadigingen te voorkomen en gebruik geen zeepproducten of schoonmaakmiddelen.
Gebruik geen schoenpoets of onderhoudsmiddelen voor leer. Het gebruik van deze materialen kan zorgen voor beschadigingen aan de schoen. Mochten uw suéde schoenen de kleur verliezen dan kunt u altijd kiezen voor een kleurhersteller.

Nubuck schoenen onderhouden

Schoonmaken

Mochten uw nubuck schoenen toch vies worden dan kunt u deze het beste schoonmaken met lauw water, een zachte doek en een zachte borstel. Gebruik bij nubuck geen schoenpoets of  zeep of schoonmaakmiddelen en droog de schoenen niet onder een  warmtebron.
Grove vlekken kunt u schoonmaken met een nubuck cleaner. Met dit onderhoudsmiddel verwijderd u eenvoudig vlekken zonder de stof te beschadigen

Synthetische materialen onderhouden

Schoonmaken

Net als bij alle andere materialen adviseren wij u om uw textiele of synthetische schoenen eerst goed schoon te maken. Maak hierbij gebruik van een vochtige doek en een zachte borstel Vermijdt zeepproducten en schoonmaakmiddelen. Synthetische schoenen kunt u schoon maken met een zeer milde zeep. Het drogen van de schoenen kunt u het beste doen op kamertemperatuur.
Synthetische schoenen zijn gemaakt van een onnatuurlijk materiaal en zijn hierdoor minder ventilerend. Om nare luchtjes te voorkomen raden wij aan dat u uw binnenzolen te behandelen met Dettol. Dit dood de bacteriën die de nare geurtjes veroorzaken.

Tips !

Voorkom slijtage

Gebruik bij het aantrekken van uw schoenen een schoenlepel. Door de bescherming aan de hiel blijft de schoen extra lang stevig. Gebruik opvulmiddelen wanneer u de schoen of laars niet draagt. Zo blijven de schoenen in model en worden loopplooien voorkomen.
Wij raden aan om af en toe een andere schoen te dragen, zodat uw schoenen rust krijgen en minder gaan slijten.
Stop nooit uw leren, suéde of nubuck schoenen in de wasmachine de materialen zijn hier niet geschikt voor.

Natte schoenen

Een van de gemakkelijkste hulpmiddelen om je schoenen te drogen zijn kranten. Stop een aantal proppen krantenpapier in je doorweekte schoenen. De kranten nemen het vocht op en zorgen dat je schoenen dezelfde vorm houden. Voor je het weet kun je ze weer droog aan. Wanneer uw schoenen nat worden door de sneeuw moet u deze zo snel mogelijk schoonmaken met een lauwe doek. Nadat u uw schoenen heeft laten drogen kunt u deze behandelen met schoenpoets of impregneerspray